BEEKWEG
De Beekweg ontleent zijn naam aan de langs deze weg lopende sprengbeek, genaamde de 'Schoonderbeek'. In de omgeving van de plaats waar de Beekweg op de Telgterweg uitkomt stond vroeger een papiermolen. Verwezen wordt in dit verband naar de toelichting bij Papiermakerstraat.
De Beekweg wordt gekruist door het Volenbeker Voetpad. Noordleijk van deze kruising ligt de boerderij 'Winkoop' of 'Wijncoop'. In 1738 werd de Beekweg de "Wijncopersteegh" genoemd. De boerderij was vroeger een volschuldig hofhorig abtsgoed, deel uitmakend van de goederen van de Kelnarij (zie toelichting bij de Kelnarijstraat).
Vanaf de kruising met het Volenbeker Voetpad loopt de Beekweg in westelijke richting door en buigt vervolgens in zuidelijke richting. Vóór de bocht ligt aan de zuidzijde de boerderij "Klein Roest". Voorbij de bocht slaat een zijweg in westelijke richting af, die toegang geeft tot de boerderijen 'Klein No den" (oostelijk van de spoorlijn) en '"Alphert Brincksgoed" (westelijk van de spoorlijn). ''Klein Norden' behoorde toe aan het Jufferenstift te Hoog Elten, het ''Alphert Brincksgoed" behoorde evenals ''Winkoop" toe aan de Kelnarij. "Klein Norden" lag vroeger vlak naast de sSpoorlijn. Ter vervanging van deze boerderij werd aan de zuidzijde van de zijweg het huidige 'Klein Norden' gebouwd.
Behoorden de gronden noordelijk en westelijk van de Beekweg toe aan de kloosters te Hoog Elten en Padergorn (Kelnarij), zuidelijk van de Beekweg strekten zich de gronden uit, bekend onder de naam 't Hooft, die voorheen deel uitmaakten van een hof van de Heren van Putten. De boerderijen "De Grote Hoef" en "de Kleine Hoef" bestaan niet meer. Tot de bezittingen van de Heren van Putten, wier stamslot in Vollenhove stond, behoorden ook de thans nog bestaande boerderijen Klein Roest, Groot Roest en Stormbroek. Verwezen wordt naar de toelichting bij Schoonderbeeklaan.
Uit: Straatnamenboek, K. Friso, Uitgave buro voorlichting gemeente Putten, 1986.