MATSEWEG
Genoemd naar de aan deze weg gelegen boerderij Motsegoed, ook wel als Montsengoed of Montzengoed aangeduid. Motse of Montse was vroeger een vrij veel voorkomende persoonsnaam.
De boerderij Motsegoed staat op een plaats, waar al tot ver in het verleden sprake was van bewoning. Bij de bouw van een grote schuur bij de ze boerderij werd enige jaren geleden een boomput aangetroffen. De eik, waaruit deze boomput was vervaardigd, moet een zeer grote omvang hebben gehad. De vondst wijst er op dat op de dekzanden in deze omgeving in het verre verleden zeer zware eiken moeten hebben gestaan.
De Matseweg maakt deel uit van een vroegere verbinding tussen Gerven, Huinen en het dorp. Bij Motsengoed stond eertijds een schaapschot. De Matseweg werd in de volksmond vroeger dan ook wel de Motsengoederschaapschotweg genoemd.
In de raadsvergadering van 14 augustus 1968 werd besloten tot verharding over te gaan van de Matseweg. In het verhardingsplan waren tevens begrepen de Kiefveldersteeg en de Klunenweg. De uitvoering van dit plan werd opgedragen aan het aannemersbedrijf L.E. van den Hoek te Putten, welk bedrijf de werken in 1970 uitvoerde. De uitvoering geschiedde in het kader van het raamontsluitingsplan, hetwelk ten behoeve van een betere ontsluiting van landbouwwegen was opgesteld met medewerking van de cultuur-technische dienst. Als leidraad werd aangehouden een verharding van 5 km. zandweg per jaar.
Ten overstaan van den notaris COLENERANDER te Nijkerk zullen, in het logement van den heer VAN DIERMEN te Putten, op VRIJDAGEN den 18 en 25 FEBRUARIJ 1876, telkens des voormiddags om 10 uur, worden geveild en verkocht:
HET BOERENERF MOTSENGOED in Huinen onder Putten bestaande in BOERENWONING met TUIN, BOUW- en WEILAND en HEIDEVELD groot 3 B. 63 R. 70 E. Alles breeder omschreven bij billetten, die met nadere inlichtingen verkrijgbaar zijn ten kantore van genoemde notaris.
Uit: Straatnamenboek, K. Friso, Uitgave buro voorlichting gemeente Putten, 1986.