TINTELERSTEEG
Genoemd naar de boerderij Tinteler, oorspronkelijk een abtshorige boerderij van het klooster Abdinckhof te Paderborn. De uitgang "ler" of "laar" komt veel voor in namen boerderijen in de Gelderse Vallei en op gronden, welke als uitlopers daarvan beschouwd kunnen worden (Harselaar, Schaffelaar, Hennekeler, Aller, Rimpeler, Renselaar). De uitgang "ler" of "laar" duidt op een hoge ouderdom van de naam. Aangenomen mag worden dat Tinteler al in de Karolingische tijd moet hebben bestaan en dat de eerste ontginningen in het betreffende gebied al eerder zijn begonnen (7e, 8e eeuw),
In 1547 wordt een zekere Maes van Tinteler horige op het goed. In 1617 is een zekere Gerrit Gerritsen de gebruiker. In 1645 worden genoemd Henrich Gerritsen en zijn huisvrouw. In 1661 koopt Cornelis Westervelt het gebruiksrecht. Cornelis Westervelt verkoopt het gebruiksrecht van het goed, "behoordende onder den Hooghwg. Heere Abt van Paderborn, groot ongeveeredartigs morgen doghsoo groot en cleijn 't selveerff en goet gelegen in buyrschap Hell onder 't Ampt Putten, sooolderdom, soalweer, huys, schuyr, heggen en struycken en alle gepoot daeropsynde" aan Aert Evers en Elisabeth Collers voor drieduizend Carolis-guldens en 20 stuivers. Tot de opheffing van het feodale stelsel blijft Tinteler een horig goed.
De boerderij Tinteler behoort thans toe aan de Vereniging voor Natuurmonumenten in Nederland. De exploitatie van het bedrijf is gericht op landbouwproductie beheer van waarde volle elementen in het landschap. Gepoogd wordt bei de belangente integreren. Men spreekt dan ook van een "geintegreerd landbouwbedrijf".
Bij de boerderij Blankevoort was een belangrijk kruispunt van wegen. De boerderij heette in het verleden Fratersgoed.
Aan de Tintelersteeg stond vroeger de Allermolen. Verwezen wordt naar de toelichting bij de Broekermolenweg en de Withagersteeg. Tegenover de Allermolen stond een herberg.
Later werd een herberg gebouwd aan de Nijkerkerstraat (De Oldenallerharbarg). Het pand werd afgebrand tijdens de razzia in 1944 en niet meer herbouwd. Tijdens de oorlog was een filmzaaltje in het pand ingericht.
De familienaam Brons is ontleend aan de naam van de boerderij Bronswijk, staan de nabij de hoek Meskampersteeg - Tintelersteeg.
Uit: Straatnamenboek, K. Friso, Uitgave buro voorlichting gemeente Putten, 1986.